Selecteer een pagina

Tijdens een van de tochtjes van het NOCK met de heere Schouten maakten zij kennis met een van de schippers: Cas Juffermans… hij wist de gasten van het NOCK zeer te boeien met zijn enthousiaste verhalen! Reden voor het NOCK om hem te vragen om op 18 maart as. een presentatie te geven in het NOCK. Desgevraagd schreef Cas:

“Op de zondagmiddag van 18 maart as. kom ik met plezier een uurtje aan belangstellenden iets vertellen over de ganzen en andere vogels, die voorkomen in de omgeving van Het Joppe. De gedragingen van dieren zijn deels vergelijkbaar met het gedrag van mensen. Die vergelijkingen bied ik u die middag aan. Het wonder van die natuurlijke samenhang, dichtbij in onze leefomgeving moeten we koesteren. Het is kijken in een ruime “Beleef de Lente” entourage. Wie de tijd neemt om deel uit te maken van de omgeving, ziet meer, hoort meer en voelt zich verbonden met die nabije minikosmos van dieren, planten, geuren, kleuren en geluiden. Als schipper op het veerpont De heere Schouten kun je, dobberend op de plas, dicht bij dieren komen, die in de omgeving voorkomen. Het verhaal en de platen uit de boeken maken die leefwereld zichtbaar voor u.” Gr. Cas Juffermans

18 maart in het Nock om 14.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden mag (zie onder) maar hoeft niet. (Een vrijwillige bijdrage voor het NOCK wordt op prijs gesteld…)

Vriendelijke groeten, Team NOCK

website: www.koudenhoornontdekken.nl
Facebook: “Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn@koudenhoornontdekken”

Email: info@koudenhoornontdekken.nl

Ook op deze website?