fbpx

Expositie ‘Luchten’

apr 18, 2021 | Uncategorized

De nieuwe expositie in Galerie De Pomp heeft als centraal thema ‘Luchten’. Er is werk van 16 exposanten te zien.

Natuur in het algemeen speelt ook een rol in veel werken. De kunstuitingen zijn in brons, glas, papier-maché, foto’s, schilderijen en keramiek.

Deze groot opgezette en diverse tentoonstelling is te zien van 22 april t/m 19 mei 2021. Iedereen is van harte welkom, met inachtneming van de Coronaregels. 

Deelnemende exposanten zijn:

  • Mieke Bijkerk–Hanse: werkt met glas. De kleuren van glas intrigeren haar. Ze versmelt het glas tot sieraden  of figuratieve en abstracte vormen. Sommige glasobjecten kunnen staan, andere kan men voor het raam of aan de muur hangen.
  • Jos den Hartogh: op een mooie  lentedag schilderde Jos de rustige zee bij het strand van Noordwijk. Het  schilderij is gemaakt met olieverf waardoor de ruimte van de zee goed te zien is.
  • Peet Heemskerk uit Noordwijk: na de Academie BK in Den Haag doorlopen te hebben, schilderde hij de grote  bioscoopborden van de Rex, Trianon en de Lido in Leiden. Hij schildert nu figuratieve eigentijdse schilderijen in acryl op doek in veelal grote formaten.
  • Jessy Kok: de natuur speelt een grote  rol in haar werk. Ze werkt in brons en steen, daarnaast ontwerpt ze sieraden met zelf geslepen halfedelsteen. Zie ook www.jessykok.nl.
  • Marjan Kok: haar oneindige liefde  voor dieren en de natuur wil ze in haar keramiek tot uiting brengen.
  • Bernard Nijssen: schildert al jaren  vliegtuigen en schepen in aquarel, olieverf en acryl. Luchten komen daardoor al veelvuldig in zijn werk voor en passen mooi bij het thema. Deze expositie was voor Bernard gelijk een goede reden om ook de luchten boven Warmond en omgeving eens te schilderen.
  • Frederieke Nijssen Bot: schildert en fotografeert al jaren. De foto’s inspireren haar om schilderijen met  uiteenlopende thema’s zoals lucht, luchtigheid en natuur te maken. Ze maakt gebruik van uiteenlopende technieken en werkt graag en vaak met acrylverf.
  • Marijke Wildeboer: sfeerfotografie, door met Polaroid te werken. Is spelen met “lichten” die elkaar  versterken, maar het zelf maken met afstand en het richten. Heel vaak staat ze dan zich te verzuchten bij zoveel mooie luchten.
  • Janneke Wouters: voor de expositie liet zij zich voornamelijk inspireren door mooie luchten in Valkenburg ZH  en omgeving. Bijvoorbeeld tijdens het windsurfen op het  Valkenburgse meer. Zie ook www.paintings-janneke.com.


In de kelder: werk in stock.

 

Galerie De Pomp
Dorpsstraat 38, Warmond

Openingstijden:
woensdag t/m vrijdag 15.00-17.00 uur, zaterdag 11.00-17.00 uur,  zondag 13.00-17.00 uur.

www.galeriedepomp.nl