fbpx

Bij de VVV vind je de mooie, leuke en unieke routes!

Varen, zeilen, kanoën

Zin om te zeilen, lekker loungen met de sloep, roeien, kanoën of suppen – rondom Warmond heb je volop mogelijkheden! Natuurlijk op de Kaag en de Braassem, maar voor je het weet zit je ook midden in het centrum van Leiden.

Heb je inspiratie nodig om varend de mooiste plekken te ontdekken? Ga langs bij de VVV aan de Gemeentehaven. Zij helpen graag, hebben een zee aan ervaring en een rek vol advies.

Alvast online wat inspiratie opdoen? Hieronder vind je wat suggesties….

De Kaagwaterroute

Vanaf de Gemeentehaven in Warmond kun je de Kaagwaterroute varen. Dit is een tocht langs historische molens, rustieke dorpjes en rond verschillende eilanden in de Kaag. Er is ook de mogelijkheid om bij een horeca-terras aan te leggen. Een geplastificeerde kaart met de routebeschrijving en interessante weetjes is voor € 3,50 te koop bij de VVV Warmond. Wil je hem zelf printen? Je kunt hem ook hier downloaden. 

De 66 Bruggenroute

Een leuke route is ook de 66 Bruggenroute die door Warmond en Leiden gaat. Deze route doet zijn naam eer aan en naast het weergaloze Warmond zie je ook het historisch rijke Leiden zoals je dit nog nooit gezien hebt. Deze route is voor € 3,00 te koop bij de VVV in Warmond. (Ook de doorvaarhoogtes worden vermeld!) 

Molens en Meer

Een bijzondere meerdaagse vaarroute rondom Warmond, Kaag en Braassem en Alphen aan de Rijn. Met een totale vaartijd van 12 uur kom je langs de mooiste molens, leuke bezienswaardigheden, bijzondere plekken en andere activiteiten. De uiteindelijke lengte bepaal je zelf, via de knooppunten in het Sloepennetwerk.

… en meer

Via het Sloepennetwerk zijn er verschillende vaarroutes beschikbaar rond Warmond, Leiden, de Kaag en Braassem. 
Bij de VVV zijn ook de ANWB Waterkaarten en de kaart van het sloepennetwerk Hollandse Plassen en Bollenstreek verkrijgbaar. Plus nog tal van andere vaarroutes.

Zelf geen eigen boot? Bekijk de mogelijkheden voor verhuur of rondvaarten. Wil je overnachten in en om Warmond, check dan de lijst met passantenplekken.

Adres

Gemeentehaven 3
2361 CM Warmond

Gratis parkeren voor auto’s, oplaadpunt aanwezig voor auto en elektrische fiets.