fbpx

De waarde van vroeger, het plezier van nu.

Kagenaar Hylke Tromp

De Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond heeft als doel: het restaureren en in de vaart brengen en houden van oude bedrijfsvaartuigen. In de afgelopen jaren is de Kagenaar “Hylke Tromp” gerestaureerd.

Het schip is in 2000 van de ondergang gered en is op de werf van Jachtbouw Aad Juffermans onder handen genomen. In 2006 was de Warmondse Scoutinggroep Anaconda de eerste gebruikersgroep die mocht zeilen met dit varend cultureel erfgoed.

Samen met de “Vrienden van de Hylke Tromp” zorgt de Stichting Traditionele Zeilvaart voor het onderhoud, zodat het schip nog jarenlang in de vaart kan blijven.

“De Hylke Tromp is er ook voor u!”

Op de Warmondse en Kaagse wateren is steeds vaker een mooie traditionele platbodem te zien: de Kagenaar “Hylke Tromp”. Vrijwilligers zorgen niet alleen voor het onderhoud van dit varend cultureel erfgoed, maar vormen ook de bemanning bij wedstrijden en bij recreatieve tochten.

Bij de doop kreeg het schip de naam Hylke Tromp. Hylke Tromp was ambtenaar op het gemeentehuis van Warmond en was -de eerste keer- meester van de Strontrace en oprichter van de Stichting Zeilvaart Warmond.

De stichting stelt de boot beschikbaar voor gratis zeiltochten voor goede doelen, waarbij vrijwilligers van zeilvereniging De Balgerij de bemanning vormen.

Door een vernuftige constructie kunnen in het ruim zitbanken gecreëerd worden, zodat 12 gasten veilig en breeduit kunnen meezeilen.

Op beperkte schaal is de Hylke Tromp op aanvraag ook inzetbaar voor betaalde recreatieve tochten; op die manier worden gelden verworven voor groot onderhoud en verzekering.

De Hylke Tromp is er ook voor u!

Wilt u Vriend van de Hylke Tromp worden? Wilt u eens meezeilen? Wilt u een goed doel aanmelden voor een zeiltocht? Wilt u foto’s en een film van een zeilende Hylke zien? Ga dan naar www.hylketromp.nl.

E-mail: info@hylketromp.nl

Website:

https://hylketromp.zeilvaartwarmond.nl/

Terug naar overzicht