fbpx

De mooiste fietsroutes vanuit Warmond

Fietsen rond de Kaag

Ben je niet zo’n watersporter maar wil je wel genieten van de waterrijke omgeving rond Warmond? Rondom de Kagerplassen zijn verschillende mooie fietstochten uitgezet. 

Je fietst door Hollandse polderlandschappen met molens en hebt op veel plaatsen een fraai uitzicht over het water. Onderweg kom je genoeg picknickplekken en horeca tegen om je energie op peil te houden.

 Ook nog even de stad in? Het centrum van Leiden is dichtbij!

 

Rondje Kaag (27 km)

Deze route start bij het VVV kantoor aan de Gemeentehaven. Je fietst langs verschillende molens door een afwisselend polderlandschap. Vanuit de VVV zet je koers naar Sassenheim en daarna fiets je door De Engel, Buitenkaag en Kaag. Met het fraaie uitzicht is Kaag een prima plek voor een rustpauze. Vervolgens keer je via Zevenhuizen weer terug richting Warmond.

Fietsknooppunten:
56 – 58 – 55 – 54 – 25 – 39 – 81 – 78 – 76

ANWB Kaagroute (39 km)

Deze route brengt je net als de bovenstaande route door Sassenheim. Hier fiets je oostwaarts tot Oude Wetering en Roelofarendsveen, waar je langs de Braassemermeer komt. Door de polders fiets je naar het centrum van Leiden en daarna terug richting Warmond. Natuurlijk kun je de route ook op elk ander punt starten.

Fietsknooppunten (vanaf VVV Warmond): 
51 – 25 – 8 – 9 – 21 – 29 – 32 – 49 – 40 – 39 – 81 – 78 – 85 – 86 – 77 – 76

En vele varianten…

Vind je het leuk om een themaroute te fietsen, dan kun je ook de Boer-en-Kaasroute of de Levend Erfgoedroute doen. Vanuit Kaag gaat ook een pontje naar Oud-Ade. Je kunt de routes dus makkelijk inkorten door dit pontje te pakken. Check wel even vooraf of het in de vaart is!

Rond de plassen kom je bij de verschillende dorpen leuke haventjes tegen, waar je ook de mogelijkheid hebt om een boot of sloep te huren. Daarnaast zijn er verschillende campings waar je kunt overnachten, zodat je ook een meerdaagse fietstocht kunt fietsen.