fbpx

Terug in de tijd met dit monumentale sluisje...

Sluisje Zwanburgerpolder

In de Zwanburgerpolder ligt naast de molen uit 1805 een sluisje uit 1880. Dit Rijksmonument is heel recent overgedragen van het Hoogheemraadschap aan de Gemeente Teylingen. Formeel gaat de overdracht in op 1 januari 2018, maar de papieren zijn deze zomer vast ondertekend. Dit prachtige sluisje gaat beheerd en onderhouden worden door Stichting Historisch Erfgoed de Kaag. Dankzij deze stichting, die het initiatief nam voor dit behoud, blijft dit unieke stukje Warmond behouden!

Toegankelijk maken  

De stichting heeft de wens om het sluisje toegankelijk te maken voor geïnteresseerden. Want wie eenmaal door het sluisje is en de ervaring mag hebben om door het water van de polder te varen, weet hoe magisch en bijzonder dit gebied is. Doordat het polderwater een stuk lager staat, ervaar je een en al rust. De natuur betovert dit gebied!

Wat zou het geweldig zijn om excursies door dit gebied te maken, te leren over de koeien en de natuur in de polder. En dat is precies het doel van de stichting! Dit bijzondere stukje Warmond behouden en toegankelijk maken. Binnenkort hopen we meer over activiteiten en ideeën te kunnen melden! 

 

Zwanburgerpolder 3, 2361 CX, Warmond. Bereikbaar vanaf Koudenhoorn (met de Heere Schouten) in Warmond.