Het plekje om ontspannen te recreëren in Warmond.

Eiland Koudenhoorn

Na het passeren van de Koudenhoornbrug ben je op het onbewoonde recreatie-eiland Koudenhoorn. De parel van Warmond en de Randstad en een plek waar velen hun rust (her)vinden.

Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, natuur-ontdekken, bij mooi weer zwemmen of een kopje koffie drinken bij Coazy.

Het eiland heeft 55 ligplaatsen voor boten en is grofweg opgedeeld in 3 gebieden; het recreatie gebied, de volkstuintjes en het stiltegebied. Het stiltegebied is afgeschermd door hekken en wildroosters. Vanaf 15 maart tot 15 juli is het hier aan de vogels en wordt er stilte verwacht. Midden op het eiland ligt de paardenstal Koudenhoorn, een onderdeel van de kinderboerderij de Kloosterhof, de blokhut van de scoutinggroep Tjarda en het Kinderspeelbos.

 

Wandelen, joggen, spelen en zwemmen zijn de belangrijkste activiteiten op Koudenhoorn. Het buitenste wandelpad heeft een lengte van 2 km en wordt ook veel gebruikt om te joggen.

Eten en drinken kan hier ook. Bij Coazy, gelegen aan het Koudenhoorn-familie-strandje, kun je, met een weergaloos uitzicht over de plassen, genieten van koffie, een biertje of diner. Sinds 2016 is in Coazy ook het Natuurontdekkingscentrum gevestigd.

Koudenhoorn is met recht Weergaloos!

Vanaf het water

Vanaf het water kun je via Koudenhoorn makkelijk in het dorp komen. Er zijn aan beide kanten van het eiland aanlegplaatsen. Via de brug (waar ook de VVV is) ben je in 5 minuten in de Dorpsstraat, waar zich naast een Albert Heijn en bakker ook tal van horeca bevindt. Naast kappers, een biologische slager, cadeauwinkel en bloemenzaak vind je hier ook diverse galeries.

Adres

Gemeentehaven – Koudenhoornbrug