fbpx

"Je wandelt en fietst hier als het ware door het landschap zoals Rembrandt het zag..."

Polder Poelgeest

Tegen de nieuwbouw van Leiden en Oegstgeest liggen de Polders Poelgeest. Je wandelt en fietst hier als het ware door het landschap zoals Rembrandt het zag (en schilderde). De Klaas-Hennepoelpolder en de Veerpolder zijn tegenwoordig een magneet voor bijzondere vogels. De onverharde paden voeren vlak langs plassen vol met grutto’s en ganzen. De kieviten stunten om je heen om de aandacht van hun nesten af te leiden.

Aan de Warmonderleede aan de noordwestzijde heeft het Zuid-Hollands Landschap een mooie aanlegplaats gemaakt voor kano’s en sloepen. De bestaande wandel- en fietsroutes worden steeds verder uitgebreid, Zo wordt het mogelijk om vanuit de verschillende woonwijken in Oegstgeest naar zowel Polders Poelgeest als naar de Kager Zoom, Koudenhoorn en Warmond te wandelen en te fietsen.

Route

De polder is vanuit Warmond te benaderen vanuit de Veerpolder. Als u via de Padoxlaan, over de brug over de Leede meteen een bocht van 180 graden maakt en onder het viaduct door gaat bent u er. Het gebied is afgesloten met een poortje en met de auto niet benaderbaar.

www.zuidhollandslandschap.nl/polders-poelgeest