Selecteer een pagina

Lekkere Jazz, onder het genot van een hapje en drankje

Kaagwater JAZZ 2019

Wegens succes dit jaar nog groter. De tweede editie van Kaagwater Jazz!

Jazz op het water gaat heel goed samen! Omdat 12 april het watersportseizoen 2019 weer officieel geopend wordt onder de Jeneverboom, is er in het dorp het hele weekend een Jazzfeest. Zaterdag 13 april vindt bij Dekker de aftrap van dit muzikale festijn plaats. Op zondag 14 april kun je in alle horecagelegenheden luisteren naar verschillende soorten Jazz, vanaf 14.00 uur. Laat je meevoeren op de fijne klanken, laat je verrassen en geniet van de bijzondere combinaties. Er rijdt de hele middag een treintje door Warmond dat je overal kan afzetten. Ben je veroverd door de Jazz en wil je in de ontspannen setting een hapje eten? Dat kan uiteraard ook!

Programma Zaterdag 13 april 20.00 uur 

 

Dekker Tennis 20.00 uur: LICK & BRAINS featuring MRS. HIPS

Sounds en grooves, daar gaat het om bij Licks & Brains. Een 18-man sterke bigband die Jazz, Funk, Soul, Hip-Hop en Latin weet te mengen tot een verfrissende mix. Dat allemaal onder leiding van Rolf Delfos, een van de beste alt-saxofoonspelers van Nederland. De band is bezig aan hun zesde album; ‘Electric Minds’, i.s.m. Bart Wirtz, Lucas Meijer, Oscar de Jong (Kraak & Smaak) en Eric Vloeimans. Ze hebben gespeeld van België tot China en van Zuid-Frankrijk tot Oegstgeest.

Programma Zondag 14 april vanaf 13.00 uur

Theater Het Trefpunt 13.00 uur: Kids jazz met Coen Witteveen is een formatie van 2 á 3 personen.

Bistro La Croûte 14:00 – 19:00 uur: Frank Montis, Goudsmit & Directie

Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. Een absolute killer combi zo bleek dus tijd om vaker het podium te bestijgen.

Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyril Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Bar The Saloon 14:00 – 19:00 uur: NATHALIE SPEELT MET JAZZ

Nathalie maakte een verpletterende indruk bij haar eindexamen op het conservatorium. Haar virtuoze combinatie van zang en contrabas bleef niet lang onopgemerkt en zorgde ervoor dat ze al meerdere prijzen in de wacht sleepte ( o.a. tijdens het prinses Christina Concours, de Vriendenprijs van ArtEZ & een finaleplek van de Conservatorium Talent Award tijdens Jazz in Duketow).

Samen met haar twee geweldige gitaristen en virtuoze violist zet ze een nieuwe sound op de kaart. Prachtige jazznummers gecombineerd met texas- en western swing en af en toe een vleugje traditionele country. Het kwartet speelt met veel charme, meesterlijk vakmanschap, humor en bovenal veel energie en dat weten ze als geen ander over te brengen op het publiek.“Oprecht en puur, een verrijking voor de Nederlandse jazz”

Het Wapen van Warmond 14:00 – 19:00 uur: ALEXANDER BEETS QUARTET featuring FLORENTINA FINDER

Alexander Beets is een zeer veelzijdig man. Op de saxofoon is hij zeer ervaren, aangezien hij meer dan 2000 concerten wereldwijd op zijn naam heeft staan en op zeker 25 CD’s en DVD’s te zien en te horen is. Hij speelde meer dan 25 jaar met de Beets Brothers, maar ook met artiesten als Rita Reys en Cees Schrama. Het afgelopen jaar deed hij ruim 50 concerten over de hele wereld en was de leider van drie Jazzexpedities naar Thailand, Spanje en India. Daarnaast is hij het creatieve brein van de festivals Amersfoort Jazz, Leusden Jazz en de Samui Latin & Jazz Week. De internationale pers noemde hem: “Een van de weinige tenor helden van dit moment”

Florentina Finder is een grandioze jazzzangeres. Opgegroeid in Oostenrijk alwaar ze haar conservatorium opleiding jazz voltooide aan de Vienna Music Institute in Wenen. Ze heeft reeds op meerdere jazz festival in het buitenland gespeeld.  Ze speelt regelmatig samen met de Nederlandse formatie The Kings Swings, Kika Sprangers,  Paul van Kessel, Robert Koemans en natuurlijk de bekende saxofoon broer Alexander Beets.

Brasserie Stationskoffiehuis 14:00 – 19:00 uur: DUO Lo van Gorp en Tim Eijmaal

Lo van Gorp begon in zijn tienerjaren als saxofonist in vele pop- en jazzbands en besloot Lichte Muziek te gaan studeren aan het Hilversums Conservatorium.

Gedurende deze opleiding en de jaren ervoor leerde hij een groot aantal musici kennen, waaruit een band ontstond “All the King’s Men” genaamd. Deze band met eigen hiphop-Jazz repertoire, samengesteld door Reyn Ouwehand, won de eerste editie van de Heineken Crossover Award in 1994.

Coazy 14:00 – 19:00 uur: ROYAL FUNK

“Deep down in the dungeons of a big grey building in the heart of The Hague, each dungeon deeper, each one more perilous and each one more challenging than the last. That is where the music came into being, that is where the revolution of the Funkateers arose. In a school where the power of funk was not previously practiced, today a bunch of independent, persevering and idealistic individuals are waiting to strengthen the community of the Funk! The Royal Funk Family is here to release the beast and free the crowd from the non-danceable. We saw, we came and we conquered”.

The Royal Funk Family bestaat uit internationale studenten van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. De bandleden zijn afkomstig uit Nederland, Colombia, Italië, Spanje en Litouwen en delen allemaal een grote liefde voor de funk. Leider is de jonge virtuoze drummer Pepijn Tusveld, die inmiddels werkte met o.a. het NJJO en het Jong Metropole.

Pizzeria Caruso 14:00 – 19:00 uur: Eric van der Reijden en Friends

Grand café de Oude school 14:00 – 19:00 uur:

 

 

Meer info: www.kaagwaterjazz.nl

 

Terug naar overzicht
Ook op deze website?