fbpx

De monumentale Kaagsociëteit in een eigentijds jasje

Waterlust

Aanmeren bij Waterlust, en dan genieten van een heerlijk zonnetje en een strak blauwe hemel. En natuurlijk de spectaculaire wolkenluchten en zonsondergangen boven het water van de Kagerplassen. Het is een bijzondere plek, dit idyllische starteiland van de Koninklijke Watersportvereniging ‘De Kaag’. 

Lekker borrelen of dineren op het terras, dat kan iedere dag van vroeg tot laat. Waterlust biedt daarnaast de perfecte locatie, inspiratie en presentatie voor bruiloften, borrels, feesten, bedrijfsuitjes of andere events.

De Kaagsociëteit is het clubgebouw van de Koninklijke Watersportvereniging “De Kaag”. De vereniging werd in 1910 opgericht en begon met twee jachthavens en bijbehorende faciliteiten in Warmond.

In 1917, het jaar waarin de vereniging het predicaat “Koninklijk” werd verleend, besloten de leden een boerderijtje aan de Kagerplassen aan te kopen om zo ook een pied á terre aan de plassen te krijgen. Dat gebouwtje is de basis van waaruit de huidige sociëteit is ontstaan.

De starttoren dateert uit 1921 en de koepelzaal werd in 1932 toegevoegd. In 2002 werd de ledenzaal in haar huidige staat gebracht. Gebouwen, omliggende terreinen en haven zijn eigendom van “De Kaag”. Zowel de starttoren als het sociëteitsgebouw staan op de lijst van Rijksmonumenten.

 

Openingstijden

Maandag t/m zondag 10.00-23.00 uur
(Keuken geopend tussen 12.00-22.00 uur)

 

Waterlust de Kaag

Sweilandpolder 8
2362 AG Warmond
(navigatie: Zijldijk 11, 2362 AE Warmond)

071 5018 222
info@waterlustdekaag.nl

waterlustdekaag.nl