Selecteer een pagina

Opening Kunstweek: Warmondse schooljeugd in de sporen van Jan Steen

okt 28, 2019 | Nieuws

Warmondse schooljeugd in de sporen van Jan Steen

Leerlingen van basisschool De Buitenplaats in Warmond treden in de voetsporen van Jan Steen. Ze hebben een levensgrote reproductie gemaakt van een schilderij van de grote meester. Het kunstwerk wordt onthuld tijdens de opening van de Kunstweek, komende zaterdag. De kinderen mogen daarbij komen helpen. 

Enthousiast namen de leerlingen van de groepen vijf tot en met acht het penseel en kleurenpalet ter hand. In tweetallen mochten de kinderen een houten paneeltje van dertig bij dertig centimeter inkleuren, waarop kunstenaar Nicoline Heemskerk van tevoren de contouren van een schildering had geschetst. Samen vormen die paneeltjes één groot schilderij: een bekend werk van Jan Steen.

Na afloop waren de leerlingen allemaal erg benieuwd naar het eindresultaat. Hoe zou het geheel er uit komen te zien? Hun geduld wordt zaterdag tussen twee en vier beloond: dan is het kunstwerk te zien op het Pleintje bij de pomp onthuld. Een deel ervan wordt daar ter plekke samengesteld: kinderen mogen zelf een stukje van de puzzel komen plaatsen.

Wethouder Arno van Kempen verricht de officiële opening van de Kunstweek, Irma Ooijevaar leest een gedicht voor. Net als vorig jaar is er een gezellige Montmartre-sfeer, met kunstenaars aan het werk en live-muziek.

Maestro

Vrijdagavond wordt de Kunstweek al officieus geopend: dan vindt de lokale editie van Maestro plaats in Het Trefpunt. Bekende Teylingers dirigeren het Kennemer Jeugd Orkest, wie van hen zal Warmonds eerste Maestro worden? Belangstellenden wordt geadviseerd bijtijds te komen, omdat een maximum aantal bezoekers is toegestaan in het theater.

Tijdens de Kunstweek 2019 zijn allerlei activiteiten gepland, zoals concerten, schrijversinterviews en workshops. Vanwege het thema Sporen van Jan Steen staan verschillende onderdelen van de Kunstweek in het teken van de kunstschilder, die enkele jaren in Warmond woonde. Zo is er een Jan Steen-wandeling door het dorp en vertelt Camée van Blommestein tijdens haar lezing over politiek, kunst en cultuur bij Jan Steen. Het huiskamerfestival kKik vormt op zondagmiddag  10 november de afsluiting van de Kunstweek. Hiervoor zijn nog kaartjes beschikbaar.

Meer informatie over het programma van de Kunstweek is te vinden op www.kunstweekwarmond.nl.

Ook op deze website?