Vernieuwd: ANWB-fietskaarten

jul 21, 2020 | Nieuws

De ANWB Fietsknooppuntenkaarten zijn vernieuwd! De ondergrond van de routekaart bevat nu meer detail en de knooppunten zijn beter vindbaar. De kaarten zijn ook extra gebruiksvriendelijk gemaakt voor mensen die kleurenblind zijn.

De kaarten zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Groene serie: focus op knooppunten
De groene serie kaarten zijn een uitkomst voor fietsers die puur op knooppunten fietsen en niet afgeleid willen worden door points of interest of landschapsdetails. Met een schaal van 1:100.000 is er voldoende detail om je te oriënteren en is de kaart groot genoeg voor kilometers fietsplezier op één kaart. Door de grote en duidelijke knooppunten is de kaart gemakkelijk in gebruik, ook tijdens het fietsen. Verkrijgbaar bij VVV Warmond: Zuid-Hollandse Kust en Groene Hart.

Oranje serie: extra toeristische informatie
De oranje serie fietskaarten zijn ideaal voor wie meer wil dan alleen op knooppunten fietsen. Op de papieren routekaart staan veel details: fietspaden, fietsknooppunten, horeca, musea, campings, pontjes, LF-routes (Landelijke Fietsroutes), fietsverhuur en toeristische informatie. De kaart fungeert als handige routeplanner en heeft een schaal van 1:66.666. Verkrijgbaar bij VVV Warmond: Zuid-Hollandse kust noord.

Nieuwe wandelkaart: ANWB Wandelkaart Hollandse Kust
Heerlijk wandelen door het Nederlandse landschap, daarbij is deze nieuwe ANWB Wandelkaart onmisbaar. Plan je eigen route en ontdek onze nationale parken, loop langs water en over dijken, door polders en weidelandschappen en pauzeer onderweg op een gezellig terras. Het geheel nieuwe kaartbeeld laat verschillende landelijke en regionale wandelnetwerken zien, LAW-paden (Lange-Afstand-Wandelpaden), streekpaden en knooppunten. De routes zijn voorzien van opstap- en parkeerplaatsen, horeca, musea en toeristische informatie.

Veel fiets- en wandelplezier gewenst!