Start nieuwe leesgroep literatuur in de bibliotheek van Warmond

jan 8, 2020 | Nieuws

‘Start nieuwe leesgroep literatuur in de bibliotheek van Warmond.’ 


In samenwerking met Bibliotheek Bollenstreek organiseert Stichting Senia op zaterdag 1 februari om 11:00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep literatuur. De informatie-bijeenkomst vindt plaats in Bibliotheek Bollenstreek in Warmond.
De toegang is gratis en vrijblijvend.

Stichting Senia richt in heel Nederland leesgroepen op, waaronder ook specifiek voor mensen die graag Nederlandse en vertaalde literatuur lezen. Ondersteuning wordt geboden bij het opstarten middels de zogenoemde leeswijzers. Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema’s.

Eigentijdse literatuur
Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk seizoen kunnen zij zeven titels kiezen uit een uitgebreide literatuurlijst die wordt aangeboden door Stichting Senia. Daarin staan veel eigentijdse boeken die goed toegankelijk zijn voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen. Zie voor meer informatie www.senia.nl

Informatie
Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij de bibliotheek, via e-mail warmond@bibliotheekbollenstreek.nl, telefonisch via 071-3013429 of bij Stichting Senia via e-mail: info@senia.nl of telefoon 0570-562656. Voor de organisatie is het fijn om vooraf te weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen, maar je bent ook zonder aanmelding welkom.

Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Warmond is gelegen aan de Herenweg 80 te Warmond.