Selecteer een pagina

Ontdek het verhaal van Jan Steen in Warmond

nov 25, 2019 | Evenementen, Jan Steen, Nieuws

‘Ontdek het verhaal van Jan Steen in Warmond’

 

Zondag 15 december is er opnieuw gelegenheid mee te gaan met de Jan Steen-wandeling onder begeleiding van Anja Schrage en Astrid Hennekam. Zij laten zien hoe het historische Warmond zichtbaar is in het werk van de beroemde schilder uit de Gouden Eeuw.

 

Jan Steen schilderde verschillende wereldberoemde werken in zijn Warmondse jaren. Op diverse locaties in de dorpskern wordt stilgestaan bij schilderijen van de meester. Wat zei dat ‘huishouden van Jan Steen’ nou helemaal, was het een weerspiegeling van zijn leven of was Jan Steen meer een moralist? Op deze en andere vragen wordt dieper ingegaan. De wandelaar krijgt een kijkje in het dagelijks leven van de Gouden Eeuw en leert over alle symboliek die in de schilderijen is verwerkt. Leuke weetjes uit die tijd op een interessante manier verteld.

De wandeling duurt anderhalf uur. Ontvangst met een kopje koffie vooraf is in restaurant Het Wapen van Warmond, Dorpsstraat 90 in Warmond. Om 14:00 uur start hier de wandeling. Kosten bedragen € 4,50.

Aanmelden graag voor 11 december. Dit kan via info@warmondaandekaag.nl, telefonisch via 071 301 0631 of bij de VVV-winkel op de Gemeentehaven 3.

 

 

Ook op deze website?