fbpx

27 september: met de Jan Steen-gidsen op stap

aug 24, 2020 | Nieuws

 

Update: 
De wandeling van zondag 27 september is inmiddels vol.
Er is nog wel plek voor de Jan Steen-wandeling van 22 november.

 

Zondag 23 augustus vindt een Jan Steen-wandeling plaats onder begeleiding van gids Anja Schrage en Astrid Hennekam. Zij laten zien hoe het historische Warmond zichtbaar is in het werk van de beroemde schilder uit de Gouden Eeuw. Speelt het schilderij Kermis in Warmond zich echt in Warmond af? Vele leuke en interessante weetjes geven een nieuwe blik op de eeuwenoude schilderijen.

Jan Steen schilderde verschillende wereldberoemde werken in zijn Warmondse jaren. Op diverse locaties in de dorpskern wordt stilgestaan bij schilderijen van de meester. Wat zei dat ‘huishouden van Jan Steen’ nou helemaal, was het een weerspiegeling van zijn leven of was Jan Steen meer een moralist? En waarom zie je op zoveel schilderijen een vogelkooi? Op deze en andere vragen wordt dieper ingegaan.

De wandeling start om 14 uur bij het hek van de Oude Toren. Duur is ongeveer anderhalf uur en het eindpunt is bij de VVV aan de Gemeentehaven. Kosten zijn € 7,50 incl koffie/thee. Aanmelding vooraf is nodig vanwege de corona-maatregelen. Maximaal 10 deelnemers. Aanmelden via jansteendorp.nl.

.