Lekker zeilen op de Hylke en iedereen mag mee!

jun 15, 2020 | Nieuws

Onder het motto “De Hylke Tromp is er voor iedereen” nodigen de vrijwilligers van de Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond iedereen uit om eens een avond of een middag mee te zeilen met deze bekende Warmondse platbodem van meer dan een eeuw oud.

De vaaragenda voor de komende tijd staat op de website (www.hylketromp.nl) en daar kun je ook reserveren voor een keer “Lekker Zeilen Met De Hylke Tromp”. Nu bekende data zijn: zaterdag 12 en vrijdag 17, zaterdag 25, woensdag 29 juli, maandag 3, dinsdag 4 en vrijdag 21 augustus.

De Hylke is 14 meter lang en dus ruim genoeg voor bemanning en veel gasten, maar in verband met de Corona-1,5 meter wordt nu gevaren met maximaal 8 gasten per keer. “Lekker zeilen met de Hylke” betekent – als je dat wil – actief assisteren bij het zeilen: sturen, bedienen van de zwaarden, hijsen en strijken van de zeilen.

Van de deelnemers wordt een bijdrage gevraagd van € 12,50 per persoon. De Hylke Tromp is in prima conditie, maar het onderhoud is een kostbare zaak. Wat het onderhoud betreft hebben we nog een nieuwtje:

Fonds 1818 heeft een gift gedaan van € 2.000 voor een nieuw grootzeil!

Een nieuw grootzeil kost ruim € 4.000. Het bestuur van de Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond is dan ook erg blij met de mededeling van Fonds 1818 dat zij een bedrag van € 2.000 beschikbaar stelt als bijdrage aan de aanschaf van een nieuw grootzeil.

De Hylke is overigens voor goede doelen kosteloos beschikbaar. Aanvragen voor tochten voor goede doelen zijn welkom via info@hylketromp.nl. Meer informatie over de historie van de boot en de Vaarkalender zijn te vinden op www.hylketromp.nl.