fbpx

Warmond Utopia

KUNSTWEEK 2021

November staat in Warmond in het teken van de Kunstweek. Er is een uitgebreid  programma, van 5 t/m 14 november, onder het thema Warmond Utopia. In het theater en in de galeries zijn er lezingen, muziek, workshops en exposities.

En van 5 t/m 21 november verandert de hele Dorpsstraat in een grote openlucht pop-up galerie, waar kunstenaars uit de regio exposeren achter de ramen van bewoners. Dit mag je niet missen!

Er is een afwisselend programma vol muziek, beeldende kunst en literatuur:

5 t/m 21 november: Gluren bij de Buren – openlucht pop-up expositie

Wandel door de Dorpsstraat en geniet van een grote verscheidenheid aan werk van kunstenaars uit de regio. De expositie kent dit jaar een recordaantal pop up-galerietjes: in totaal hebben bewoners van de Dorpsstraat maar liefst zeventig ramen beschikbaar gesteld.

Vrijdag 5 november: Maestro Warmond!

Vrijdagavond 5 november start de Kunstweek Warmond in Het Trefpunt met Maestro Warmond, dat na het succes van 2019 wordt herhaald. Opnieuw zijn zes bekende gezichten uit Teylingen benaderd om als dirigent voor het Kennemer Jeugd Orkest te gaan staan.

Zaterdag 6 november: officiële opening

Zaterdag volgt de officiële opening op het pleintje bij de pomp, met onder meer een spectaculaire slagwerkshow. Er is poëzie en gezamenlijk werken volwassen en kinderen aan kunstwerk Happy Stones van beschilderde steentjes.

Zaterdag 6 november: concert Monward Concert

Het Monward Consort brengt zaterdagavond 6 november als vanouds een concert in de Protestantse Kerk, met werken van onder meer Bach, Rachmaninoff en Mendelssohn. De 15-jarige pianist Sieger Jöbsis, winnaar van de Monward Consortprijs, zal soleren in het pianotrio van Rachmaninoff.

Zondag 7 november:  Literair Café

In het Literair Café ontvangt Michiel Noordzij zondagmiddag 7 november de jonge schrijfster Simone Atangana Bekono. Zij vertelt in Het Trefpunt over haar indrukwekkende debuutroman Confrontaties, die lovend werd ontvangen en genomineerd was voor de Libris Literatuurprijs.

Donderdag 11 november: Camée-lezing

Kunsthistorica Camée van Blommestein houdt op donderdagavond 11 november een lezing over het Mexicaans Utopia van Frida Kahlo en Diego Riviera.

Vrijdag 12 november: jazz in theater Het Trefpunt

Theater Het Trefpunt heeft in het kader van de Kunstweek een swingend jazzoptreden geprogrammeerd op vrijdag 12 november. Jazzpianist Rob Agerbeek, contrabassist Erik Albjerg en drummer Tjeerd Klapwijk treden op met zangeres Luca Warmer.

Zaterdag 13 november: Poëzie in de Oranjerie

Poëzieliefhebbers kunnen op zaterdagmiddag 13 november terecht in de Oranjerie van Landgoed Oostergeest, die beschikbaar is gesteld door het echtpaar Leemans. Naast voordrachten door drie dichters zijn er Nederlandstalige liedjes te beluisteren. De middag wordt gecombineerd met een wijnproeverij.

Zondag 14 november: kKik huiskamerfestival

Ook dit jaar wordt de Kunstweek afgesloten met het huiskamerfestival kKik (kleinKunst in de kamer). Het publiek krijgt op zondagmiddag 14 november een drietal voorstellingen voorgeschoteld in een bijzondere setting. Tijdens voorgaande edities was het festival in korte tijd uitverkocht, de reacties waren enthousiast.

Exposities

In Galerie De Pomp een expositie met werk van 10 kunstenaars. En Galerie Het Oude Raadhuis heeft een verkoopexpositie in het teken van de Kunstweek.

Workshops

Voor wie zelf actief wil zijn tijdens de Kunstweek, staan tal van workshops op het programma. Kunstenaars leren de deelnemers de fijne kneepjes van verschillende kunsten, zoals collages maken, speksteen bewerken, tekenen op de iPad of boetseren.

 

Het volledige programma met alle data, tijden en kosten is te vinden op www.kunstweekwarmond.nl

Terug naar overzicht