Selecteer een pagina

Evenement uitgelicht: Literaire Wandeling Huys te Warmont

okt 30, 2019 | Nieuws

‘Nederland Leest – Literaire wandeling Huys te Warmont’

Bibliotheken door het hele land staan in de maand november in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers.

Uiteraard doet ook Bibliotheek Bollenstreek aan deze actie mee. Er worden in deze maand meerdere activiteiten georganiseerd rond de thema’s natuur en duurzaamheid.

Fotowedstrijd

Zo is er een fotowedstrijd ’Winterbloei’ in Teylingen. U wordt uitgenodigd om een van voorgeselecteerde quotes uit de bundel te vangen in een foto van de natuur in uw gemeente. Inzenden kan t/m 24 november. 

Literaire excursie door het landgoedbos van Huys te Warmont

Op zaterdag 2 november om 11:00 uur verzorgt Romke van Vliet, gids van IVN, een literaire excursie door het landgoedbos van Huys te Warmont. Deze excursie begint met een verhaal van Jan Wolkers uit de bundel Winterbloei. De herfstkleuren zijn al volop zichtbaar in het bos. Ook de verschillende soorten paddenstoelen laten zich weer zien. De bomen en struiken leveren weer bessen en zaden in grote hoeveelheden. Er is aandacht voor natuurbeleving in dit parkbos in de Randstad maar ook de natuur- en cultuurhistorische waarden komen aan bod.

Deze wandeling vindt plaats i.s.m. Groen Dichterbij Teylingen, De Groene Uitdaging, Provincie Zuid-Holland en IVN Natuureducatie.

Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Graag wel van te voren reserveren. Dit kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Word je deze maand lid van de bibliotheek dan ontvang je een duurzame tas cadeau!

Datum: 2 november 2019

Aanvang: 11.00-12:30 uur

Locatie: Huys te Warmont

Naast de genoemde literaire wandeling door het landgoedbos bij Huys te Warmont zijn er o.a. nog de volgende activiteiten rond het thema Natuur en Duurzaamheid:

Workshop wintertuinieren

Op zaterdag 9 november is er van 14:30 tot 16:30 een workshop wintertuinieren in bibliotheek Voorhout. Wat moet je juist wel doen in deze tijd en wat niet? Moet je wel of niet de bladeren weghalen uit je tuin? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens deze workshop.
Deelname is gratis, wel graag van tevoren aanmelden op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekbollenstreek.nl

Bibliotheek Voorhout, Herenstraat 48 Voorhout 

Literaire wandeling door Park Rusthoff te Sassenheim

Op zaterdag 16 november om 11:00 uur verzorgt Hennes Claassen, gids van IVN, een literaire wandeling door Park Rusthoff. Deze wandeling begint in de bibliotheek Sassenheim met een kopje koffie/thee en een verhaal van Jan Wolkers uit de bundel Winterbloei. Daarna begint de wandeling naar het park. Het doel is de natuur te beleven door naar dingen te kijken waar je normaal aan voorbij zou lopen en door het delen van de passie voor de natuur. Wolkers was het gelukkigst als hij één was met de elementen, zijn laatste kunstwerk was zijn tuin. Deze activiteit vindt plaats i.s.m. Groen Dichterbij Teylingen, De Groene Uitdaging, Provincie Zuid-Holland en IVN Natuureducatie.

Opgave voor deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Wel vooraf reserveren.

Datum: 16 november

Tijd: 11:00 – 12:30 uur

Locatie: Bibliotheek Sassenheim

Groen & Doen-markt

Op zaterdag 30 november is er in bibliotheek Sassenheim van 10:00 tot 15:00 uur een Groen & Doen-markt. Tijdens deze markt is te zien wat er allemaal gebeurt in uw gemeente op het gebied van duurzaamheid en dan met name de natuur en wordt de winnaar van de fotowedstrijd bekendgemaakt.

 

Word je deze maand lid van de bibliotheek dan ontvang je een duurzame tas cadeau!

Zie voor meer informatie over deze en andere activiteiten: www.bibliotheekbollenstreek.nl

 

Ook op deze website?