fbpx

Doe een rondje kunst!

aug 17, 2020 | Nieuws

Galerie Het Oude Raadhuis

Vanaf woensdag 5 augustus t/m zondag 6 september exposeren Anna Goleblewska (schilderijen) en Leni Venne (keramiek) in Het Oude Raadhuis van Warmond.

Woensdag t/m vrijdag: 15 tot 17 uur
Zaterdag: 11 tot 17 uur
Zondag: 13 tot 17 uur

Dorpsstraat 36, Warmond

Galerie de Pomp

Van 5 augustus t/m 9 september is in Galerie de Pomp werk te zien van

  • Wim Beunen (3D karton, geometrische figuren)
  • Annelies van Tetering (keramiek)
  • Liesbeth Hensels (keramiek)
  • Ada Mustert-Broos (olieverf schilderijen)

In het keldertje is (t/m 10 oktober) een expositie van lokale gebruiksartikelen uit Tanzania. Trui Goslinga-Lindeboom werkte daar samen met een groep vrouwen met als belangrijkste doel om deze vrouwen te steunen in het opbouwen van een zelfstandig bestaan. De artikelen zijn van verschillende materialen gemaakt zoals blik, hout en maisblad. De opbrengst van de verkoop gaat naar Tanzania.

Woensdag t/m vrijdag: 15 tot 17 uur
Zaterdag: 11 tot 17 uur
Zondag: 13 tot 17 uur

Dorpsstraat 38, Warmond

Zondag 30 augustus: Kunstmarkt

Zondag 30 augustus organiseert galerie Het Oude Raadhuis van 11.00 tot 16.00 uur weer de jaarlijkse Kunstmarkt rond het Dorpsplein bij de pomp, in aangepaste vorm om te voldoen aan de corona-maatregelen.

Het aanbod aan kunst en curiosa is zeer gevarieerd. Kunstenaars uit de regio presenteren schilderijen in acryl en olieverf, aquarellen, keramiek, aardewerk, glaswerk,  beelden,  sieraden van zilver en edelstenen, etc. Ook vindt u er onder meer klein meubilair, serviesgoed en tafelzilver.

De kunstgaleries aan het plein zijn geopend en er is volop gelegenheid om nog eens rustig na te genieten van de geslaagde aankopen op het terras van Grand-Café de Oude School. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen!

11.00-16.00 uur, Dorpsplein bij de pomp, Dorpsstraat 36-38, Warmond

Kunst bij de VVV

Nog wat meer van Warmond ontdekken? Het VVV-kantoor aan de Gemeentehaven heeft volop tips en suggesties: korte en lange wandelingen, fiets- en vaarroutes, rondvaarten en andere activiteiten.

In het kantoor hangen enkele werken van Tineke van Amsterdam.

 

Stap in de voetsporen van Jan Steen

De 17e-eeuwse schilder Jan Steen woonde en werkte een aantal jaren in Warmond. De Jan Steen-wandeling neemt u mee door Warmond en laat u bijzondere plekjes zien.

Kom alles te weten over Jan Steen en de tijd waarin hij leefde. Leer meer over zijn schilderijen en vooral de symboliek erachter. Vele leuke en interessante weetjes geven een heel nieuwe blik op de eeuwenoude schilderijen.

De wandeling door de historische dorpskern is ongeveer een kilometer lang. De start is bij de Oude Toren en de wandeling eindigt bij de VVV aan de Gemeentehaven. Onderweg treft u ook verschillende horecagelegenheden.

U kunt de routebeschrijving downloaden op uw telefoon.

Bent u met de (klein)kinderen op pad? Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er de Jan Steen-speurtocht. Deze volgt dezelfde route en voegt er een spelelement aan toe.