De Tulperij in Voorhout gaat weer open!

jul 26, 2020 | Nieuws

Niet alleen in het voorjaar kleurt de Bollenstreek, maar ook in het najaar vind je er kleurige velden. Maar dan niet met tulpen maar vele soorten dahlia’s. En ondanks de naam De Tulperij doet vermoeden dat u hier alleen tulpen vindt, is het zeker de moeite waard om vanaf 11 augustus een bezoek te brengen en te genieten van de vele soorten en kleuren van de dahlia’s.

Dahlia-showtuin

In samenwerking met de CNB heeft de Tulperij in de nazomer een dahlia-showtuin met meer dan 600 soorten dahlia’s. Ze willen op deze manier de dahlia promoten bij hun bezoekers. Hun ervaring is dat de gasten van de ene verbazing in de andere verbazing vallen als ze de showtuin zien. De meeste mensen weten niet dat er zoveel soorten dahlia’s zijn en dan ook nog in zoveel kleuren. Ze hopen dat u enthousiast wordt tijdens een bezoek aan De Tulperij in deze periode en dat u knollen gaat planten voor in de tuin. De dahlia is een hele dankbare plant. Ze bloeien van augustus tot eind oktober.

 

Dahlia-pluk-bed

Nieuw dit jaar! De Tulperij heeft nu ook een dahlia-pluk-bed. Na een bezoek aan de dahliashowtuin wil je deze beleving ongetwijfeld mee naar huis nemen. Hoe leuk is het dan om je eigen dahlia boeket te plukken in het pluk-bed. Je vraagt binnen in de kas om een knipschaar en nadat je is uitgelegd welke dahlia’s geknipt kunnen worden, kunt je je eigen boeket gaan samenstellen. Vervolgens kun je het boeket binnen laten verpakken, waarna je een kaartje mee zult krijgen waarop precies staat uitgelegd hoe de bloemen thuis verzorgd moeten worden. De prijs voor 10 dahlia-stelen is € 6,95

Dahlia-bollen-excursie

In deze periode kun je een rondleiding boeken over de groei en bloei van de bollen en knollen. Ze laten je het bedrijf zien en vertellen hoe de machines werken. Tevens kun je genieten van de dahlia showtuin waar meer dan 600 soorten dahlia’s in staan. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Daarna is er gelegenheid om buiten op het terras of binnen in de bloemenkas gebruik te maken van de horeca. De groepsrondleiding is vanaf 10 personen.

Bollenverkoop

Vanaf september is de winkel geopend met diverse soorten bloembollen uit de Bollenstreek. Verse oogst van dit jaar. Je kunt ter plekke je bollen uitzoeken. In oktober en november is het planttijd. Je hebt keuze uit tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen en alliums.

 

De Tulperij is in de (na)zomer open met dahlia’s.

Van 11 augustus t/m 17 oktober 2020.

Openingstijden:

di wo do vrij 9:30 – 17:00

za 9:30 – 13:00 uur

Op zondag en maandag gesloten.

 

T : +316-42233291

E : info@detulperij.nl

https://detulperij.nl/