Bezoek Jumelage Warmond aan partnergemeente Champigné

okt 20, 2019 | Nieuws

 

‘Bezoek Jumelage Warmond aan partnergemeente Champigné’

In het kader van de traditionele uitwisselingen van de stichting Jumelage Warmond Champigné gaat een groep van 35 personen uit Teylingen en omgeving van 24 tot 27 oktober naar deze Franse plaats in het stroomgebied van de Loire.

Voor de eerste keer gaat een aantal gemeenteraadsleden mee en de raadsgriffier. Bovendien gaan er zes jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 18 jaar mee. Ook zijn er opnieuw deelnemers die voor de eerste keer mee gaan. Zo groot is de groep in jaren niet geweest. Hier zijn we heel blij mee. We reizen per bus. Dit is sinds de uitwisselingen met schoolkinderen niet meer voor gekomen. Het is gezellig om samen te reizen en het biedt gelegenheid om elkaar zo onderweg vast beter te leren kennen.

Het doel van de jumelage is onder meer om elkaar beter te leren kennen in de eigen levensomstandigheden. Vandaar dat er in Champigné bij gastgezinnen wordt gelogeerd. Het Franse comité heeft een mooi programma voorbereid waaronder een bezoek aan Nantes, een bruisende havenstad aan de Loire. Speciaal voor de raadsleden en de griffier is een bijeenkomst gepland met hun collega’s van Les Hauts d’Anjou, de fusiegemeente waarvan Champigné deel uitmaakt. Het is de bedoeling dat ze ervaringen uitwisselen op het gebied van onder meer gemeentelijke herindelingen, jeugdzorg, milieu en regelgeving die is opgelegd door de nationale overheid. En verder zullen er vele momenten zijn van gezelligheid en saamhorigheid; convivialité, zoals de Fransen dat met een mooi woord zeggen.