fbpx

Kom shoppen bij VVV Warmond!

Meer over Jan Steen?

In de Jan Steen-wandeling leert u van alles over  Jan Steen, de tijd waarin hij leefde, zijn schilderijen en vooral de symboliek erachter.

Meer lezen over Jan Steen of een leuke herinnering? In het VVV-kantoor aan de Gemeentehaven vindt u een selectie boeken en andere Jan Steen-souvenirs!

.

Jan Steen (1626-1679)

Jan Steen is wel de amusantste schilder van de zeventiende eeuw. In zijn schilderijen toont hij grote belangstelling voor gebeurtenissen uit het dagelijks leven, voor bruiloften en partijen, voor de viering van het Sinterklaasfeest en Driekoningen, en dat steeds met een komische noot. Maar Jan Steen is ook een uitstekend schilder, met een bijzondere techniek en opmerkelijke werkwijzen. 

In deze publicatie worden de vele werken van Jan Steen in het Rijksmuseum besproken, aan de hand waarvan zijn grote en rijke oeuvre onder de loep wordt genomen. Naast het werk komt ook Steens leven aan bod, zijn zelfbeeld en zijn reputatie. De ongrijpbare Jan Steen was heus niet alleen een moppentapper en de man van het spreekwoordelijke rommelige huishouden, hij was ook een kenner van de kunst, van het toneel en van de verhalen uit de klassieke mythologie en de bijbel.

Als geestig en bekwaam schilder verdient Jan Steen grote lof.

Auteur: Wouter Kloek

94 pagina’s, uitgegeven door Waanders Uitgevers

Verkrijgbaar bij VVV Warmond, Gemeentehaven 3 in Warmond.
Prijs: € 9,95

Een beeld van Jan Steen

Boekje ter gelegenheid van de onthulling van de buste van Jan Steen in Warmond. Met een beschrijving van de levensloop en het gezin van Jan Steen, en een overzicht van de schilderijen die hij schilderde in zijn Warmondse jaren. 

26 pagina’s, uitgegeven door Gemeente Teylingen (2008)

Verkrijgbaar bij VVV Warmond, Gemeentehaven 3 in Warmond.
Prijs: € 7,50

Kinderen mee? Doe ook de Jan Steen-speurtocht
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er de Jan Steen-speurtocht. Deze volgt dezelfde route als de Jan Steen-wandeling, en voegt er een spelelement aan toe. Met een quizvraag of opdracht bij de schilderijen duiken de kinderen dieper de schilderijen in. Verzamel alle letters en ontcijfer het codewoord. Voor wie de juiste oplossing inlevert bij de servicebalie van Albert Heijn Warmond, ligt een kleine attentie klaar.

Jan Steen-wandeling met gids
Toch liever een wandeling met begeleiding van een gids? Via onderstaande inschrijfmodule kunt u zich daarvoor aanmelden.

Na inschrijving en betaling ontvangt u een bevestigingsmail (controleer uw map ongewenste mail/spam als u de mail niet kunt vinden). In deze mail staat nadere informatie over verzameltijd en locatie.

Wandel mee met onze gidsen

Selecteer een wandeling en het aantal personen. In de volgende stap kiest u de datum.

Na inschrijving en betaling ontvangt u een bevestigingsmail met nadere informatie.
(Niet ontvangen? Check de ongewenste mail/spam)

Laden...