fbpx

Koninklijk gezin start vakantie in Warmond

Koninklijk bezoek

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters zijn vanmiddag de vakantieperiode begonnen in Warmond. Traditiegetrouw werd na de laatste schooldag van het jaar een zomer fotosessie gehouden. Dit jaar was Warmond zeer vereerd om de koninklijke familie hiervoor te mogen ontvangen. Als decor voor de sessie diende Park Groot Leerust met uitzicht op de Zwanburgerpolder en –molen. Een Hollandser plaatje kan bijna niet!

 

Door: Hannerieke Dekkers

Olympia Charters Koning in sloep

De Oranjes in de sloep van Olympia Charters

 

Hoe bewaar je een week lang een groot geheim? Voor dit dilemma stond een zeer select gezelschap Warmonders waaronder ikzelf. Gedurende de week ontrafelde het geheim zich en werd duidelijk dat Warmond dit jaar als decor zou dienen voor de jaarlijkse zomer fotosessie van het koninklijk gezin.

De avond voorafgaand aan de sessie probeer ik te bedenken waarom de koning juist voor Warmond en de Kagerplassen heeft gekozen. Is het zijn band met Leiden, zijn fascinatie voor water en sport of weet hij gewoon dat Warmond de parel aan de Kaag is? Ik weet het niet en kom er misschien ook wel nooit achter. Feit is wel dat de koning en zijn gezin oog hebben voor schoonheid en vaker komen varen vanuit Warmond, over de Kaag.

Nationale en Internationale pers verzamelt zich in Warmond. Dat moet toch opvallen in zo’n klein dorp. Na een briefing door de RVD, worden we met bussen naar de locatie gebracht. Op dat moment gebeurt er iets in Warmond. Wat komen al die journalisten doen? Wat een camera’s! Wat is hier gaande? Toch valt het mee met de aanloop in het park…

Na eventjes wachten komt het Koninklijk gezin over de Leede aangevaren. Ze keren bij de Zwanburgermolen, om in het park aan wal te komen. Om me heen hoor ik alleen maar geklik van camera’s. Dit is het moment! Ik klik ook door en probeer nog wat van de omgeving erop te krijgen. Dan is het voorbij. De prinsessen gaan naar huis en de Koning en Koningin beantwoorden nog wat vragen. Intussen zie ik steeds meer dorpsgenoten het park inkomen…de tamtam doet zijn werk… Na het interview blijf ik nog even praten. Ik krijg een lift met de sloep van Olympia Charters, waar het gezin zonet nog inzat. Toch bijzonder zo’n middag in Park Groot Leerust….

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters in Warmond