Selecteer een pagina

Herfst of zomer?

Sinds een paar jaar komen er in september beelden van paddenstoelen en kabouters in mijn hoofd. Meestal genieten we nog van een goede nazomer, maar ergens in mijn achterhoofd roept een stemmetje dat het toch alweer richting de herfst gaat…

De eerste jaren dat ik in Warmond woonde kwam ik eigenlijk alleen in de herfst en de winter in het bos van Krantz met het mooie kasteel Huys te Warmont. Prachtig vond ik het en helemaal als er wat zonnestralen door de bomen kwamen. De rust, de watertjes, het geritsel van beestjes en de bijzondere paadjes en bruggetjes. Overal zag je wat en regelmatig stond ik dan ook even stil om alles te bewonderen.

Daar stuitte ik met mijn neus bovenop een groepje vliegenzwammen!

Toch was ik aan het begin van de herfst altijd wat teleurgesteld als ik geen…..vliegenzwammen had gezien. Ik hoorde regelmatig dat er in dit bos vaak prachtige exemplaren te bewonderen waren. Keek ik niet goed, waren ze al weg? Tot ik een keer in september al in het bos was. Op een prachtige zonnige nazomerdag. Daar stuitte ik met mijn neus bovenop een groepje vliegenzwammen! Je weet wel, die paddenstoelen rood met witte stippen uit de kinderboekjes…Daar op dat moment na al die jaren ontrafelde ik het geheim… Ik was standaard te laat gaan zoeken. Op het moment wanneer ík begon te vermoeden dat het herfst werd en het tot me doordrong, was de herfst allang ingezet en de vliegenzwammen alweer voorbij…. Sindsdien loop ik in september regelmatig even door het bos om te zien of de prachtige mysterieuze paddenstoelen uit de kinderboekjes er zijn. En altijd hoop ik dat er stiekem toch ergens een deurtje opengaat en er een kaboutertje even gedag komt zeggen…gewoon even hallo…speciaal voor mij…

     

door | sep 15, 2018 | Blog

Auteur
Hannerieke Dekkers

Hannerieke Dekkers

.

Hannerieke woont sinds 2010 in Warmond. Zij ontdekt nog wekelijks nieuwe plekjes en houdt van deze parel aan de Kagerplassen. Voor Warmond aan de Kaag schrijft ze over de dagelijkse dingen in Warmond.

Ook op deze website?