Selecteer een pagina

Expositie Bloemen Bestuurscentrum Voorhout

Locatie
Bestuurscentrum Voorhout
Raadhuisplein 1
2215 MA voorhout
Dagen
  • elke maandag
  • elke dinsdag
  • elke woensdag
  • elke donderdag
  • elke vrijdag
Een groepsexpositie met als thema Bloemen in het bestuurscentrum in Voorhout.

In het voorjaar ademt Teylingen bloemen. Vooruitlopend op het jaarlijkse Bloemencorso is op 28 maart de groepstentoonstelling ‘Bloemen’ geopend. Deze groepsexpositie loopt tot 30 mei.

Bestuurscentrum
Raadhuisplein 1, Voorhout


De groepstentoonstelling bevat werken van 25 kunstenaars uit de regio, variërend van abstracte kleurexplosies tot verfijnde botanische tekeningen. De tentoonstelling is tot en met 30 mei te bezichtigen in het bestuurscentrum in Voorhout.

Veel aanmeldingen
De oproep van de commissie ‘Kunst in Teylingen’ aan kunstenaars uit de regio om zich in te schrijven voor een groepstentoonstelling met als thema ‘Bloemen’, leverde een stroom van aanmeldingen op van zowel professionele als vrije-tijdskunstenaars. Uit deze veelheid was het moeilijk kiezen, want niet alleen werd geselecteerd op kwaliteit, maar ook op diversiteit van materialen, technieken en onderwerpen. Ook stelde de beschikbare ruimte in het bestuurscentrum grenzen aan het aantal deelnemers.

Gevarieerde tentoonstelling
Het resultaat is een bonte, vrolijk makende tentoonstelling. Van abstracte kleurexplosies tot verfijnde botanische tekeningen. De kunstenaars blijken niet alleen bolbloemen als onderwerp te hebben gekozen, maar ook klaprozen, magnolia’s, bloesembomen en bloementuinen tot en met vazen vóór bloemen. De werken die te bewonderen zijn op deze expositie, bestaan uit schilderijen, tekeningen, mixed media, druktechnieken, foto’s en werk in glas, keramiek en steen.

De volgende kunstenaars exposeren met één, twee, of in een enkel geval met 3 werken:

Kees Zandvliet, Annelies Witjens, Lida van Wickeren, Helene Vijver, Jolanda Verdegaal, Aeltsje Sierksma, Leontine van de Plugt, Maria Pannekoek, Brenda van de Oord, Sylvia Molendijk, Bea van Laatum, Esther Kortekaas, Jacqueline Kok, Bea Knijf, Mark de Jong, Trude Hol, Lisette Hogewoning, Mieneke Hofman, Ell Geeh, Sonja van Egmond, Rita van Diemen, Janneke Carabain, Tine de Bruin, Karin van der Berg, Louise van Alenburg.

De expositie is te bezichtigen tot en met 30 mei 2019, tijdens werkdagen van 8:30 - 17:00 uur (vrijdag 16:00 uur) en voorafgaand aan de commissie- en raadsvergaderingen.

Adres: Raadhuisplein 1, 2215 MA Voorhout
Ook op deze website?