Expositie Galerie de Pomp

Locatie
Galerie De Pomp
Dorpsstraat 38
2361 BE warmond
Dagen
  • elke zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur
  • elke woensdag van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • elke donderdag van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • elke vrijdag van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • elke zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur
Expositie Galerie de Pomp

Expositie met
Marianne Wolthaus-de Ridder - fototextielen 
Boudewijs Swanenburg - abstracte natuurfotografie
Marga Lammertsma - sieraden 
Marja van Bezu - keramiek 
Jos van Alphen -organisch gevormd keramiek 

Op zondag 16 februari is om 16:00 uur de opening en vertellen de exposanten iets over hun werk en is er muzikale begeleiding van Carla Hoogweg op piano.

Deze exposite loopt van 18 februari t/m 15 maart.

Daarnaast is er tot 1 april 2020 in het keldertje van Galerie de Pomp een expositie van keramiekgebruikskeramiek van Anke van der Kwaak.

Toegang: gratis

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 15:00-17:00 uur, zaterdag 11:00-17:00 uur, zondag 13:00-17:00 uur. 

Galerie de Pomp,
Dorpsstraat 38 Warmond


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Exposanten zijn:

Marianne Wolthaus-de Ridder: foto-textielen
Abstracte landschappen opgebouwd uit zwarten, witten en grijzen. Verknipte zwartwit foto’s worden in machinale verwerking geordend tot verrassende structuren en ritmen. De combinatie van textiel en foto wordt versterkt door de levendige afhechting aan de voorkant.
  
Boudewijn Swanenburg: abstracte natuurfotografie
Door zijn fascinatie voor de manier waarop ons brein de zichtbare wereld interpreteert en geïnspireerd door pionierende schilders zoals Mondriaan, Klee en Mirò heeft Boudewijn Swanenburg zich toegelegd op het fotografisch abstract verbeelden van door de natuur gecreëerde vormen. In zijn beelden is het onderwerp vervaagd. Niet de fotograaf maar de verbeeldingskracht van de toeschouwer bepaalt wat er te zien is. De expositie omvat vier samenhangende series foto’s.
  
Marga Lammertsma: sieraden
Sinds zij bij Heleen van der Spek in aanraking kwam met glasfusing, is Marga Lammertsma gegrepen door de versmelting van glas en kleuren bij hoge temperaturen. Zij blijft experimenteren met diverse soorten glas en kleuren met soms verrassende resultaten. Voor haar is het belangrijk dat zij, bij het maken van haar sieraden (en andere objecten), de dagelijkse beslommeringen even helemaal naast zich neer kan leggen.
  
Marja van Bezu: keramiek
Marja van Bezu haalt haar inspiratie voor de abstracte vormen onder andere uit het boek “Art forms in Nature” van Ernst Haeckel. Dit boek met tekeningen uit eind 19e eeuw toont allerlei levensvormen die minutieus getekend. De ovale vorm is leidend voor Marja van Bezu. Kleur, textuur en lijnen spelen een grote rol. Ook de keuze voor de kleisoort (zwarte klei, porselein etc.) kan een heel andere beleving geven van in feite dezelfde basisvorm. Ze heeft er plezier in om al deze aspecten uit te proberen en het iedere keer weer tot een evenwichtig beeld te brengen.

Jos van Alphen: organisch gevormd keramiek
Het werk van Jos van Alphen gaat vooral over organische vormgeving. Elke vorm is gestolde beweging, een momentopname van een groeiproces. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat zijn inspiratie veelal te vinden is in de natuur, zowel in de plantenwereld als in de minerale wereld. Al het werk heeft een gebruiksfunctie, maar elke vorm moet ook een interessant autonoom object zijn. Elke vaas moet zonder bloemen een interessante vorm zijn, die het waard is te worden gezien.
  
De tentoonstelling loopt van 13 februari t/m 18 maart 2020.