2 Exposities Bestuurscentrum Voorhout

Locatie
Bestuurscentrum Voorhout
Raadhuisplein 1
2215 MA voorhout
Dagen
  • elke maandag van 8:30 uur tot 17:00 uur
  • elke dinsdag van 3:30 uur tot 17:00 uur
  • elke woensdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
  • elke donderdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
  • elke vrijdag van 8:30 uur tot 16:00 uur
Kunst in Teylingen: nieuwe exposities in het Bestuurscentrum

Het nieuwe expositiejaar in het Bestuurscentrum Voorhout is goed begonnen. Er hangen twee exposities van lokale kunstenaars die gratis te bezichtigen zijn.

Keramiek van Anja Ruikes-Alkemade
De uit Sassenheim afkomstige Anja exposeert haar keramische objecten. Het handgevormde keramiek is krachtig, eigenzinnig en uniek.

"Regelmatig komt het voor dat het eindresultaat van mijn objecten ook verrassing voor mijzelf zijn. Ik maak alleen objecten die ik zelf leuk vind, zonder iets ermee te willen suggereren of te bedoelen, zonder er zelfs aan te denken wat er mee moet gebeuren of waar ze heen gaan" - Anja Ruikes- Alkemade

Schilderijen van Enrike van der Linden
Enrike en haar broer Max van der Zwaag hebben ieder een passie: de één schildert, de ander schrijft. De werken van dit duo spreken vast tot uw verbeelding!

"Schilderen laat haar ‘zien’: ‘ik schilder graag iets dat ik gezien heb en dat me pakt, dat kan van alles zijn: en dier, een landschap of een voorwerp. Het dwingt me tijdens het schilderen om nog verder naar details en kleuren te kijken, maar ook juist om tijdig afstand te nemen en te kijken of het wordt wat ik wil"- Enrike van der Linden

Max noemt zichzelf niet zo snel dichter, want:

Zeg mij “Wat is een dichter,
Is dat iemand die dicht?”
“Nee, een dichter is een opener;
de lezer niet meer dicht.”

De expositie is tot en met vrijdag 28 februari te zien in het bestuurscentrum op werkdagen tijdens kantooruren (vrijdags tot 16:00 uur) en voorafgaand aan de raads- en commissievergaderingen en openbare bijeenkomsten in de avonduren.

Bestuurscentrum 
Raadhuisplein 1 Voorhout