Selecteer een pagina

Frank Jochemsen & Hans van der Woude - Niemand dan wij

Locatie
Theater ´t Onderdak
J.P. Gouverneurlaan 40A
2171 ER sassenheim
Dagen
  • zaterdag 28 september 2019 om 0:00 uur
Frank Jochemsen & Hans van der Woude - Niemand dan wij

De voorstelling van Hans van der Woude & Frank Jochemsen met talloze lichtbeelden en filmmateriaal. Op de honderdste verjaardag van Wim Sonneveld werd het boek “Niemand dan wij” gepresenteerd, waarin de onlangs gevonden correspondentie tussen Wim Sonneveld en zijn levenspartner, ontwerper en tekstdichter Friso Wiegersma, gebundeld is. Ook bevat het boek de onweerstaanbare Friepels: persoonlijke tekeningen die Wiegersma voor Sonneveld maakte.

In de theatrale lezing “Niemand dan wij” vertellen Hans van der Woude (weduwnaar van Friso Wiegersma) en Frank Jochemsen (auteur van het boek) over de schat die zij op de zolder van Wiegersma vonden en hoe die vondst tot een boek kwam. Het programma bestaat uit uniek beeldmateriaal. We zien Wim Sonneveld repeteren voor zijn beroemdste lied Het Dorp, er komen privé filmpjes voorbij en verloren gewaande beelden van Willem Nijholt. Hans en Frank tonen decor-en kostuumontwerpen, tekeningen, liedteksten en foto’s. Alles wordt in een flitsende visuele presentatie voorzien van historische context en minder bekende verhalen uit de eerste hand.

Na de pauze volgt een bijzonder extraatje dat met het boek en de lezing samenhangt. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden vond Frank Jochemsen onlangs nog meer uniek beeldmateriaal van Wim Sonneveld: een registratie van het cabaretprogramma “A la carte” uit 1957. Daarin is Sonneveld te zien met zijn vaste medewerkers Conny Stuart en Joop Doderer. Hij brengt materiaal van Annie M.G. Schmidt, Michel van der Plas en Pieter Goemans.

Theater 't Onderdak, Sassenheim

https://www.hetonderdak.nl/cabaret/Niemand-dan-wij
Ook op deze website?