Selecteer een pagina

Exposite Galerie de Pomp

Locatie
Galerie De Pomp
Dorpsstraat 38
2361 BE warmond
Dagen
  • elke zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur
  • elke woensdag van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • elke donderdag van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • elke vrijdag van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • elke zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur
Exposite Galerie de Pomp
21 maart - 1 mei 2019

Luciënne Kaay (Schilderijen, olieverf) - Landschappen, tuinen en bloemen
Martine de Munnik (Schilderijen, olieverf)
Lida Geers (Keramiek, glas) - Organische vormen

De opening is op zondag 24 maart 2019 om 16:00 uur.
De 3 deelnemende exposanten vertellen dan over hun werk.


Nieuwe expositie bij Galerie de Pomp te Warmond
Deze 1ste expositie in het voorjaar 2019 is weer de moeite waard om Galerie de Pomp te bezoeken.

De exposanten zijn:

Lida Geers: keramiek/glas-organische vormen
Lida vindt haar inspiratie in de natuur. Haar keramisch organische vormen zijn niet van tevoren bedacht, maar tijdens het maken ontstaan. Voor haar moeten deze vormen zowel binnen als buiten iets te vertellen hebben. Dit geeft een extra dimensie aan de beelden die zij maakt. Zij doen een beroep op je fantasie. De kijker wordt bij dit vormenspel betrokken en komt vaak tot de conclusie dat het werk van Lida verder gaat dan wat het op het eerste gezicht lijkt. Een paar jaar geleden kwam zij in aanraking met compleet andere materiaal: glas. Zij kreeg er een passie bij. Haar zoektocht is glas en keramiek met elkaar te verenigen. Haar derde passie is het maken van sierraden, waarbij schelpen en stenen centraal staan.

Martine de Munnik: olieverf schilderijen
Martine de Munnik tekent al haar hele leven, maar sinds een jaar of tien is ze vooral gaan schilderen, aquarel – en olieverf. Zij heeft meerdere schilder- en tekencursussen gevolgd. Momenteel schildert zij bij amateur-schildervereniging De Kameleon in Zoeterwoude, en is lid van Kunstgenootschap Vlietstreek. Ze schildert graag “situaties”, vooral met mensen. Regelmatig maakt ze portretten in opdracht, maar ook stads- en zeegezichten, stillevens en botanische aquarellen. Ze kiest haar onderwerpen als vormen, kleuren of de sfeer haar boeien. Vooral het spelen met licht en schaduw vindt ze boeiend. Het creatieve proces van schilderen geeft haar een heerlijk ontspannen, positief gevoel.

Lucienne Kaay: olievelf schilderijen – landschap/tuin/bloemen
Lucienne is opgeleid aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Na haar opleiding is zij les gaan geven in het Middelbaar voortgezet onderwijs. Naast het lesgeven, schilderde zij één dag in de week. Haar inspiratie haalt zij uit tuinen en de planten uit tuinen die zij fotografeert. De foto’s vormen het uitgangspunt voor haar schilderijen. Haar stijl varieert van impressionistisch tot expressionistisch. Sinds 2016 is zij gepensioneerd. 
Ook op deze website?