expositie Galerie De Pomp

Locatie
Galerie De Pomp
Dorpsstraat 38
2361 BE warmond
Dagen
  • elke zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur
  • elke woensdag van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • elke donderdag van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • elke vrijdag van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • elke zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur
Expositie Galerie de Pomp

Expositie met: 

Anneli Meijer - aquarellen
Stephanie Maxein - schilderijen: acryl
Mechel Ensing-Wijn - schiderijen: gemengd acryl, kloskant en foto
Marjan Kok - keramiek / sieraden / Raku gestookt
Peter Huntelaar - Glaskunst

Deze exposite loopt van 19 maart t/m 22 april 2020.

Daarnaast is er tot 1 april 2020 in het keldertje van Galerie de Pomp een expositie van keramiekgebruikskeramiek van Anke van der Kwaak.

Toegang: gratis

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 15:00-17:00 uur, zaterdag 11:00-17:00 uur, zondag 13:00-17:00 uur.

Galerie de Pomp,
Dorpsstraat 38 Warmond 


UPDATE/AANVULLING


Aangename diversiteit aan kunstuitingen in de voorjaartentoonstelling in Galerie de Pomp.
De expositie loopt van 19 maart t/m 22 april 2020.
Exposanten zijn:

Anneli Meijer – aquarellen
Anneli schrijft en tekent nu voor het tijdschrift van de IVN dat toepasselijk Bladgroen heet.
Tijdens het aquarelleren thuis schieten haar vaak gedichtjes binnen, het zijn kleine observaties van de natuur, in de vorm van een haiku, een Japanse dichtvorm. Enkele van die gedichtjes heeft ze voor de expositie ingelijst. Op al haar reizen had zij altijd wel een tekenboekje bij zich. Ze tekende olifanten in Afrika, waar ze twee jaar woonde, en rendieren op haar tochten door Lapland. Ze heeft gemerkt dat de tekeningen goed voor het geheugen zijn. Ze herinnert zich bijna altijd de plaatsen waar zij iets maakte. Een schetsboekje neemt ze altijd mee op reis.

Stephanie Maxein – schilderijen

Haar werken hebben allemaal het kenmerk dat ze door het gebruik van veel verschillende materialen en technieken veel structuur en sprekende kleuren hebben. Zoals ze in het leven staat – met veel passie voor wat ze doet, energie en kracht – probeert ze ook haar schilderijen deze kenmerken mee te geven.

Mechel Ensing-Wijn – schilderijen

Mechel maakt schilderijen met acrylverf, waar zij zelfgemaakte kloskant en foto’s in verwerkt. Op deze wijze geeft ze haar werk nog een extra dimensie en benadrukt zij haar vanzelfsprekendheid om beeldend en ruimtelijk te werken. Als beelddenker houdt ze van vele gezichtspunten en dat toont ze op een bijzondere manier ook in haar kunstwerken. De natuur is haar lief en geeft inspiratie. De schilderijen hebben deels een figuratief motief, zoals ‘Wind in de zeilen’ en ‘Tulpen uit Holland’, en deels abstract, zoals ‘Inkijk’ en ‘Doorkijk’.

Marjan Kok – keramiek / sieraden

Marjan woont in Wassenaar. Zij zorgt en werkt al bijna heel haar leven met paarden en daarnaast maakt ze keramiek, vooral raku gestookt. Zij is de laatste jaren ook met aparte sieraden van keramiek bezig. Haar werk, gekke vogels, is o.a. ook te zien in galerie Artihoven in Bergschenhoek.
   
Peter Huntelaar – glaskunst
De in Amsterdam geboren Peter Huntelaar is van oorsprong belichter en technicus van podiumkunsten. De interesse voor het medium kunstlicht bracht hem bij neonlicht. Dit in een glazen buis gevangen licht, dat je kunt manipuleren door de glazen buis te vervormen, opende de weg naar het hete glas. Dit gaf een grotere mogelijkheid voor de creativiteit in vormgeven van glas en licht.

Openingstijden Galerie de Pomp:
woensdag t/m vrijdag 15:00 - 17:00 uur
zaterdag 11:00 - 17:00 uur
zondag 13:00 - 17:00 uur