Selecteer een pagina

Nationale Molendag

Rob Pols
Locatie
Nationale Molendag
Broekpolder
2361 PA warmond
Dagen
  • donderdag 14 maart 2019 van 11:00 tot 16:00 uur
  • zaterdag 13 april 2019 van 11:00 tot 16:00 uur
Op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 wordt de 47ste Nationale Molendag gehouden. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen waarvan het merendeel ook de deuren voor je open zet. Bezoek ook een molen en ontmoet de molenaar!

De molen beleef je pas echt als je binnen bent!
Je kent de molen vast van één van jouw dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden. De molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Maar deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Kom tijdens de Nationale Molendag naar een molen bij jou in de buurt en ervaar hoe hij bijvoorbeeld graan tot meel maalt of water uit de polder pompt. Alle deelnemende molens vind je hier.

Gratis Molen Ontdekboekje voor de jongsten
Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molen Ontdekboekje klaar. Dit boekje staat vol met leuke raadseltjes, puzzeltjes en andere leuke opdrachten waarmee zij niet alleen de verschillende molentypen leren ontdekken, maar ook van alles leren over het werk van de molenaar. Foto: Rob Pols
Ook op deze website?