Selecteer een pagina

Expositie Leontine van der Klugt Bestuurscentrum Voorhout

Locatie
Bestuurscentrum Voorhout
Raadhuisplein 1
2215 MA voorhout
Dagen
  • elke maandag van 8:30 uur tot 17:00 uur
  • elke dinsdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
  • elke woensdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
  • elke donderdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
  • elke vrijdag van 8:30 uur tot 16:00 uur
Bekijk de kunstwerken van Leontine van der Klugt tot en met 30 september in het bestuurscentrum van Voorhout.

De expositie is nu al te zien. De opening is op 9 september om 19:30 uur, voorafgaand aan de commissie Welzijn.

Leontine van der Klugt
De kunstenares is geboren en getogen in Noordwijkerhout. Tijdens de opleiding ‘Bloemschikken en –binden’ in Aalsmeer in de jaren '80, werd haar interesse voor alles wat met kunst te maken heeft gewekt. Naast de praktijklessen Bloemsierkunst was ‘Expressie’ toch wel haar favoriete vak. Kunstgeschiedenis, kleurenleer, perspectieftekenen en kalligrafie…zij deed dit met hart en ziel en nog meer plezier.

Muurschilderingen, schilderijen en zeefdrukken
Na veel omzwervingen heeft zij uiteindelijk in 2007 de stap genomen en is zij op schilderles gegaan. Later heeft zij zich aangemeld voor de kunstacademie van Leiden en Haarlem en daarna bij Academie Filarski in Schijndel.

Tegenwoordig maakt zij muurschilderingen en schildert of zeefdrukt zij. Op doek of papier doet ze dat niet alleen met acrylverf, maar ook met was, inkt, as of andere gemengde collage technieken. Ook werkt zij met perspex, beter bekend als Plexiglas. Deze manier van werken is vernieuwend, verrassend en daardoor bijzonder intrigerend.

Vakkennis verbreden
Sinds 2017 heeft zij een eigen atelier aan huis. Zij volgt nog steeds Masterclasses en workshops om haar vakkennis te verbreden maar vooral met als doel mensen verwonderen met haar werk. “Want wanneer je je werk met zoveel plezier doet dat een werkdag niet lang genoeg kan zijn, waarom zou je dan iets anders gaan doen?”

Bezoek de expositie
U bent welkom tijdens werkdagen van 8:30 - 17:00 uur (vrijdag 16:00 uur) en voorafgaand aan de commissie- en raadsvergaderingen.
Adres: Raadhuisplein 1, 2215 MA Voorhout
Ook op deze website?