Selecteer een pagina

Een drijvend openluchtmuseum!

Sail 2018

Op 25 en 26 juli meren 80 historische vaartuigen af in Warmond. Deze grootse vloot varend erfgoed transformeert Warmond tot een drijvend openluchtmuseum. Op woensdag varen de schepen een beurtveer op de kagerplassen en op donderdag zal er een vlootschouw zijn. Als bezoeker kun je niet alleen deze vaartuigen bewonderen maar kun je ook een bezoek brengen aan de historische scheepswerf en het sluisje Zwanburgerploder. Op vrijdag 27 juli vertrekt de historische vloot van Warmond naar Leiden. Op 27, 28 en 29 juli vindt Sail Leiden 2018 plaats.

Programma

Eerste erfgoedschepen meren in Warmond

Vanaf maandag 23 juli 2018 lopen de eerste schepen Warmond binnen. De deelnemende schepen meren af aan de kant van Het Joppe, tegenover Het Paviljoen op recreatie eiland Koudenhoorn. De gehele haven is gereserveerd voor deze erfgoed schepen. Op dinsdag 24 juli verwachten we dat er zo’n 40 schepen afgemeerd te liggen.

Beurtveerwedstrijd

Op woensdag 25 juli organiseert de Stichting Zeilvaart Warmond een Beurtveerwedstrijd. De beurtveer is een zeilwedstrijd over de kagerplassen waarbij de schepen verschillende havens aan moeten doen. Het schip dat bij de meeste havens afmeert is de winnaar. De beurtveer is voor zeilschepen tot circa 15 meter. Om 10.00 uur is het Palaver; om 12.00 uur vindt de start plaats. De finish is tussen 16.00 – 17.00 uur. Alle deelnemers hebben de beschikking over een track and trace systeem waardoor het publiek de verrichtingen van de schepen kunnen volgen op een tv-scherm.

Scheepsparade

Donderdag 26 juli is de scheepsparade. Alle schepen zullen in kolonne door Warmond varen. De schepen zijn goed te bewonderen vanaf de Gemeentehaven en het Park Groot Leerust. Op de Gemeentehaven zal een spreekstalmeester informatie geven over schepen die voorbijvaren. De scheepsparade wordt afgenomen door een admiraal. De Witte Walvis, een lemsteraak, is het admiraalschip en ligt afgemeerd tegenover de Gemeentehaven. De deelnemende schepen zullen de admiraal groeten.

Rondleidingen door Warmond

De VVV organiseert op dinsdag 24 juli, woensdag 25 juli en donderdag 26 juli rondleidingen door Warmond onder leiding van een gids. Er is een rondleiding om 10.00 en om 14.00 uur (op donderdag om 14.00 is geen rondleiding ivm de scheepsparade). De duur van de wandeling is circa 1,5 uur met een groep van maximaal 15 personen. De wandeling is rond alle mooie pareltjes dat Warmond heeft.

Erfgoed route

Bezoek Scheepstimmerwerf “Klaas Hennepoel” en sluisje “Zwanburgerpolder”.

Presentatie Nautisch Warmond

Historisch genootschap Warmelda organiseert een presentatie over het nautische verleden van Warmond. De presentatie is bij Dekker Warmond.

Vrijdag 27 juli vertrekken de schepen naar Leiden.

  zat 28 juli: Sail Leiden manifestatie

  • Nautische markt
  • Themafestival Ankerpark
  • Oude ambachten en workshops
  • Diverse sport- en culturele activiteiten
  • Avondprogramma

  zon 29 juli: Sail Leiden manifestatie

  • Buurtontbijt
  • Themafestival Ankerpark
  • Oude ambachten en workshops
  • Diverse sport- en culturele activiteiten
  • Verhalen en muziek ( o.a. een jammsessie)
  • Open schip en rondleidingen
  Ook op deze website?