Selecteer een pagina

Nostalgie op het water!

Gouden gaffelwedstrijden

De Gouden Gaffelwedstrijden worden al jarenlang gehouden op de Kagerplassen. Deze tweedaagse zeilwedstrijd, met traditionele zeilschepen van ca. 100 jaar oud, (Westlanders en Kagenaars) is een prachtige ervaring en vanaf Park groot Leerust en het Joppe in Warmond te volgen.

Tijdens de Gouden Gaffelwedstrijden zijn de laatste jaren ook de klompzeilkampioenschappen georganiseerd. Dit zal waarschijnlijk ook in 2017 weer gebeuren.

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017

Zaterdag: Beurtveerwedstrijd op de Kagerplassen. Start om 10:00 uur. De schepen komen tussen 12:00 uur en 14:00 uur naar Park Groot Leerust voor een half uur lunchpauze.

De klompenzeilwedstrijd is op zaterdag en de start is om 14:30 uur. Vanaf een uur of 12 kunnen de scheepjes proefvaren in het proefvaartbassin in Park Groot Leerust.

Op zaterdagavond is er een gemeenschappelijke maaltijd voor de schippers en hun bemanningen.

Zondag: Hardzeilwedstrijd op het Joppe. Start om 10:00 uur. Afhankelijk van de wind wordt ’s middags een tweede wedstrijd gevaren.

Prijsuitreiking zondag in de loop van de middag.

Beide dagen zijn de wedstrijden via het Track & Trace systeem op internet te volgen. In de tent in het park zijn de schepen ook op een groot TV scherm te volgen.

Meer info: http://www.zeilvaartwarmond.nl/index.php/nl/

Park Groot Leerust, Burg. Ketelaarstraat, Warmond

Ook op deze website?