Selecteer een pagina

Nostalgie op het water!

Gouden Gaffelwedstrijden

De Gouden Gaffel wedstrijden worden al jarenlang gehouden op de Kagerplassen. Deze tweedaagse zeilwedstrijd, met traditionele zeilschepen van ca. 100 jaar oud, (Westlanders en Kagenaars) is een prachtige ervaring en vanaf Park groot Leerust en het Joppe in Warmond te volgen.

Natuurlijk ook dit jaar weer de enige echte Warmondse Open Klompzeil Kampioenschappen voor de kinderen.

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017

De horeca wordt op zaterdag en zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur verzorgd vanuit de theekoepel door Bistro La Croûte / De Zon en op zaterdagmiddag van 16:00 uur tot 18:00 uur treedt Sabine van der Loos met haar band Jazzmine op in het Park. Verder is er op zaterdag een springkussen en kun je een heerlijk broodje gerookte paling nuttigen van de plaatselijk palingroker. Zaterdagavond is er weer de vertrouwde BBQ voor de schippers en hun bemanningen. Er is een beperkt aantal BBQ maaltijden extra aangeschaft. Wil je samen met de schippers nog eens genieten van een optreden van Jazzmine, dan kun je vanaf circa 18:30 uur aanschuiven (reserveren alleen op zaterdag 26 augustus bij de theekoepel).

Klompzeilen
Natuurlijk ook dit jaar weer de enige echte Warmondse Open Klompzeil Kampioenschappen. Vanaf 13:00 uur op zaterdag kan worden ingeschreven en staat er een proefbassin klaar om de scheepjes vaarklaar te maken en de zeilen nog eens goed bij te trimmen. De wedstrijd zelf begint om 14:30 uur en de prijsuitreikingen voor de snelste en voor de mooiste klompen volgen direct na afloop van de wedstrijden.

Wedstrijden
Op zaterdag wordt weer een beurtveerwedstrijd gevaren. De start is om 10:00 uur en de schepen liggen tussen 12:00 uur en 14:00 uur voor een half verplichte middagpauze weer voor de wal in het park Groot Leerust. Bij de beurtveerwedstrijd gaat het erom binnen de gestelde tijd zoveel mogelijk punten te verzamelen door op zoveel mogelijk plaatsen stickertjes op te halen. Slimme tactiek en behendig omgaan met schip en wind is een eerste vereiste om hoog te kunnen eindigen voor deze wedstrijd. Op zondag wordt er na het gezamenlijke ontbijt een of meerdere hardzeilwedstrijden gevaren op ’t Joppe en/of het Zweiland. Prijsuitreiking op zondagmiddag rond 14:00 uur.

Beide dagen zijn de wedstrijden via het Track & Trace systeem op internet te volgen. In de tent in het park zijn de schepen ook op een groot TV scherm te volgen.

Meer info: http://www.zeilvaartwarmond.nl/index.php/nl/

Park Groot Leerust, Burg. Ketelaarstraat, Warmond

Ook op deze website?