Selecteer een pagina

10 december 2017

Galerie Het Oude Raadhuis

Dorpsstraat 36, 2361 BE Warmond

Solotentoonstelling van Barthel Brussee. De Leidse kunstenaar Barthel Brussee exposeert met een selectie van zijn kleine olieverfstudies uit de omgeving van leiden, een aantal grote doeken, grafisch werk en video-fragmenten over zijn vroegere werk en hoe hij het nu aanpakt.

Barthel Brussee (1965) van origine neerlandicus en illustrator, voltooide in 2001 zijn opleiding aan de KABK en is sinds 2011 thevens werkzaam als docent beeldhouwen en schilderen.

Hij is ook striptekenaar; hij deed onderzoek naar de historische gebeurtenissen in 1923, toen er in de leidse schouwburg een heuse Dada veldtocht werd georganiseerd door Theo van Doesburg, zijn vriendin Nelly, Kurt Schwitters en Vilmos Huszarde. De voorstelling werd door Brussee in 80 pagina’s stripverhaal gevangen met de graphic novel “Dada in Leiden”. Als bevlogen docent en kunstliefhebber, bracht hij voor de drie oktober-optocht reconstructies in van “Parade”, een kubistische voorstelling uit 1917, waarvoor o.a. Pablo Picasso verantwoordelijk voor was.

 

De expositie is te bezichtigen van woensdag 6 december tot en met donderdag 7 januari. De opening is 10 december om 16.00 uur.

Ook op deze website?