Selecteer een pagina

12 december 2017 20:00

Boekhandel Wagner

Hoofdstraat 181, Sassenheim

Lezing Merlijn Kerkhof 12 december over klassieke muziek

De decembermaand komt eraan – de maand van Sinterklaas, kerst en ook: klassieke muziek. Het lijkt de laatste jaren een steeds stevigere traditie te worden, mensen gaan massaal naar kerstklassiekers, zoals Messiah van Händel en natuurlijk het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach.

Maar wat maakt die meesterwerken zo bijzonder? Hoe zitten ze in elkaar, en waar komt die kersttraditie vandaan? Op die vragen geeft de jonge muziekjournalist Merlijn Kerkhof (de Volkskrant) antwoord. Op dinsdag 12 december om 20.00 uur geeft hij een lezing bij ons in de winkel, laat hij mooie muziek horen en geeft hij antwoord op al uw vragen.

Vorig jaar verscheen Merlijns toegankelijke inleiding Alles begint bij BachWat je moet weten over klassieke muziek. Het boek werd unaniem lovend ontvangen in de pers, dirigent Jaap van Zweden sprak van ‘een inspirerende wegwijzer naar de wereld van de klassieke muziek’. Vrij Nederland bestempelde het boek deze zomer als een van de beste non-fictieboeken van het jaar.

Over Alles begint bij Bach

Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo goed aan de Negende symfonie van Beethoven of de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad? In Alles begint bij Bach geeft Merlijn Kerkhof ons antwoord op die vragen. Alles begint bij Bach is geen complete muziekgeschiedenis, maar een boek van iemand die zijn onbegrensde liefde voor muziek met passie wil overbrengen. Een toegankelijk en vermakelijk begin van een muzikale ontdekkingstocht.

De lezing vangt aan om 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur Toegang: € 7,50 (inclusief kopje koffie/thee) Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim (voldoende parkeergelegenheid voor de deur) Aanmelden: In de winkel, via www.wagneronline.nl, of via de app van de boekhandel                        (app te downloaden via www.readr.nl – Sassenheim/boekhandel Wagner)

Ook op deze website?